Acupressuurtips

Deze tips zijn bedoeld om kleine, kortdurende ongemakken te helpen verlichten. Als de klachten blijven aanhouden, wordt het sterk aangeraden je huisarts te raadplegen... of naar de acupuncturist te gaan!


Laat per mail of telefoon weten of deze tips je geholpen hebben!


• Bij slapeloosheid

• Bij een kater

• Bij spit of plotselinge pijn in de onderrug

• Bij een hikbui

• Bij misselijkheid en maagproblemen

Acupunctuur proberen? Maar ik zie op tegen die naalden. Doen het geen pijn?

Vaak zien mensen af van een acupunctuurbehandeling omdat er naalden gebruikt worden. Men denkt dan onwillekeurig aan injectienaalden en is bang dat de acupunctuurnaalden veel pijn zullen doen.

Lees verder

Waarom worden de naalden vaak ver van de pijnplek geplaatst?

Als je voor het eerst acupunctuur ondergaat, zal je je waarschijnlijk verbazen over het feit dat de naalden bij voorkeur niet geplaatst worden bij of op de plek waar je pijn hebt. Vaak plaatsen we de naalden op een hele andere plek op het lichaam. Waarom doen we dat?

Lees verder

Effectiviteit acupunctuur versus resultaten wetenschappelijk onderzoek

Het blijkt keer op keer uit de literatuur dat professionele acupunctuur tot betere resultaten leidt dan op basis van wetenschappelijk onderzoek geconcludeerd kan worden. Waarom is dat zo? Lees verder

Specifieke werking van diverse acupunten in de sensorische hersenschors zichtbaar gemaakt

Er wordt veel onderzoek gedaan om de werking van acupunten te objectiveren, om het in wetenschappelijke termen meetbaar of zichtbaar te maken. Zo is onderzocht of de specifieke werking van acupunten in de hersenen zichtbaar gemaakt kan worden.

Lees verder